Bosch Tavuklu Yetişkin Köpek Maması 

Bosch Tavuklu Yetişkin Köpek Maması 

  Yüzyıllardır insanların en sadık dostlarıdır köpekler, sevimlilikleri, cana yakınlıkları, bağlılıkları her zaman evcil hayvan sınıfında en üst sıralarda olmalarını sağlamıştır. Evde, bahçede bir köpeğin varlığı bile insanların daha bir güven içinde yaşamalarına vesile olmuştur her zaman. Dediğinizi anlayan, dertleşebildiğiniz, sevincinizi veya üzüntünüzü paylaşabildiğiniz, ailenizin bir ferdi olarak rottweiler kabul ettiğiniz bu evcil hayvanlar daima hayatınızda önemli bir yer teşkil etmiştir muhakkak. Doğaları gereği koruyucu bir yapıya sahip olmaları, itaatkâr olmaları onları insanlara biraz daha yakınlaştırmıştır. 

  Bütün bu özelliklerinin yanında evde köpek yetiştirmek büyük bir sorumluluğu da yanında getirmektedir, sadece karnını doyurup tuvalet ihtiyacını karşılamak onları ailenizin bir ferdi yapmaz. Çocuğunuza gösterdiğiniz ilgiyi, sevgiyi onlarda ister, nasıl bebeğinizin karnını doyurmak, altını değiştirmek yeterli olmuyorsa köpeğiniz de bundan daha fazlasını bekler, ister sizden. Bir kulübeye ya da evinizin bir odasına mahkûm olmak onların doğasına aykırıdır, çimlerde koşturmak, sizinle oyunlar oynamak, parklarda bahçelerde kedi kovalamak, diğer köpeklerle vakit geçirmek isterler. Sağlıklı büyümeleri için düzenli olarak veteriner kontrolünde bakımlarını yaptırmak, rahat bir uyku ortamı hazırlamak, temizliğine ayrı bir önem vermek gerekir. 

  Evinizde köpek besliyorsanız dikkat etmeniz gereken diğer bir konuda köpeğinizin diş ve tırnak bakımıdır. Evde yaşayan köpekler çok fazla dışarıda vakit geçiremedikleri için tırnak bakımlarını kendileri yapamazlar, yoksa köpekler doğal yollarla yürürken, koşarken, ağaç kabuklarını ya da toprağı eşelerken tırnaklarının törpülenmesini sağlar ve uzamasını engellerler fakat evde yetişen köpeklerin satılık rottweiler yavrusu bunları yapabilmesi daha zordur ve sahibi olarak sizin ilgilenmeniz gerekir. Bunun için düzenli olarak veteriner hekim kontrolünde tırnakların kesilmesi ve bakımlarının yapılması gerekmektedir, bunu kendinizde yapabilirsiniz fakat tırnağın içinde ki canlı dokuya zarar vermeniz köpeğinizin sağlığı açısından daha kötü sonuçlar doğurabilir, bu yüzden en sağlıklısı veterinerinizden yardım almaktır. Aynı şekilde diş bakımı da köpeğiniz için çok önemlidir ve ayrı bir ilgi ister. Kendi dişinize verdiğiniz önemi köpeğinizin dişine de vermelisiniz, aksi halde köpeğinizin ağzında biriken bakteriler ve besin artıkları çok canınızı sıkabilir. Diş hastalıkları sonucunda diş kaybı oluşabildiği gibi diş eti kanamaları sonucu çok daha farklı hastalıklarda görülebilir. Bunları engellemek için özel üretilen macunlarla köpeğinizin dişlerini fırçalayabilir, veterinerinizden yardım alabilir ya da diş bakımı sağlayan özel mama ve bisküviler kullanabilirsiniz. 

Mama ve bisküviden konu açılmışken köpeğiniz için belki de en önemli konu onun beslenmesidir. Köpeğiniz sizinle aynı masada yemek yemediğine göre sizin yediklerinizden kalanlarla da besin ihtiyacını karşılamasını bekleyemezsiniz. Köpeğinizi mutlu etmenin en kolay yolu onun ihtiyaçlarına göre mama tercihi yapmanızdır belki de, vücut yapısı, alışkanlıkları ve hatta köpeğinizin karakteri bile mama  satılık rottweiler seçimi için önemli faktörlerdir. Piyasada bulunan yüzlerce çeşit marka arasından seçim yapmak elbette kolay değildir ve köpeğiniz bunların hepsini severek ve iştahla yemeyecektir. Bu yüzden seçim yaparken içeriklerine, karışım oranlarına dikkat edilmesi gerekir. 

Bosch deyince çoğumuzun aklına sadece beyaz eşya markası gelebilir fakat köpeği olanlar için durum böyle değildir, sağlıklı, kaliteli ve lezzetli mama arayanlar için Bosch markası köpek severler için ayrı bir yere sahiptir. İçerdiği protein ve minerallerin dengeli karışımı köpeğinizin sindirimi ve sağlıklı gelişimi için son derece uygundur. Kuru ve yaş birçok çeşidi bulunan ve köpeğinizin inanılmaz bir zevkle tüketeceği bu mamaların en önemli özelliklerinden birisi de Bosch Tavuklu Yetişkin Köpek Maması gibi içinde hayvansal madde bulunan mamalarda kullanılan hayvansal maddelerin insan tüketimi içinde uygun olmasıdır ki bu da mamalarda hayvansal madde olarak insanların yemediği iç organ, tüy, tırnak gibi maddelerin kullanılmamasıdır. 

Yorum bırakın

WordPress.com’da Blog Oluşturun.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın